Administratie van uw eigen bedrijf

Administratie

Het in orde hebben van de administratie is altijd belangrijk, zeker wanneer u een eigen bedrijf heeft. U dient te weten hoe dat u er financieel voor staat. Het is echter ook een verplichting voor de Belastingdienst. U dient de administratie van de afgelopen zeven jaar te bewaren, dit is een van de regels van de Belastingdienst.

U kunt een keuze maken wat betreft de administratie. U kunt deze namelijk zelf doen of uit gaan besteden. Deze keuze maakt u zelf, maar mensen met een grotere onderneming besteden de administratie vaak uit. Bij het hebben van een kleine onderneming kunt u het wellicht zelf doen. Sommige mensen vinden het doen van administratie leuk, ze zijn meteen op de hoogte van de rekeningen e.d. Maar wanneer de administratie voor u alleen maar stress oplevert kunt u deze maar beter uit besteden, dit heeft als voordeel dat een boekhouder op de hoogte is van de laatste belastingtips.

Voor de Belastingdienst is een urenadministratie belangrijk. Per kalenderjaar moet u namelijk minimaal 1225 uur besteden aan uw onderneming. Ook de kilometers moet u goed bij houden wanneer u zakelijk rijdt. U kunt een eigen rittenregistratie maken, dan geeft u aan waar u naar toe gaat en wanneer u deze kilometers rijdt.

Zorg ervoor dat u de administratie overzichtelijk houdt door deze op te bergen in archiefkasten