Bedrijfsruimte

Bedrijfsruimte

Bij een bedrijf hoort natuurlijk een eigen bedrijfsruimte. Als u een eenmanszaak heeft kunt u vanuit huis werken, of u gaat een bedrijfsruimte zoeken. De beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Thuis werken zorgt voor de nodige vrijheid, maar niet iedereen kan hier mee omgaan. Als u werk en privé gescheiden wilt houden dan is een aparte bedrijfsruimte toch wel aan te raden. De meeste ondernemers gaan een bedrijfsruimte huren. Er kan een kantoorkamer worden gehuurd in een kantorencomplex. Op deze manier heeft u meteen aanspraak met anderen, u kunt het netwerk uitbreiden en u zit niet alleen met uw werkzaamheden.

Misschien heeft u al een kantoorruimte gevonden waar u wilt werken, dan heeft u een duidelijk verschil gecreëerd tussen werk en privé. U gaat namelijk van plaats wisselen en u heeft een eigen netwerk. Nieuwe mensen kunnen u weer nieuwe inspiratie geven. De post wordt netjes aangenomen voor u en u heeft misschien wel een receptie waar telefoontjes voor u worden behandeld, wanneer u de klanten op een bepaald moment zelf niet te woord kunt staan.

Thuis werken kan ook voordelen hebben. U heeft de volledige vrijheid. U kunt werken met muziek, u kunt de mail kijken wanneer u wilt en u kunt bij wijze van spreken in uw joggingpak aan het werk te gaan. U kunt als u net uit uw bed bent meteen aan het werk gaan. U heeft ook eigen tijden, u kunt flexibel zijn en uw eigen werktijden plannen. Daarnaast is thuis werken ook goedkoop. Er zijn geen extra kosten nodig voor het huren van een bedrijfsruimte en u heeft geen vervoerskosten noch reistijd. U heeft daarnaast ook geen last van geluiden van derden, maar de vraag is alleen kunt u omgaan met de vrijheid en vindt u het fijn om thuis te werken?